01.03.2024

Hüsn-i Tilavet Kursiyer Seçme Sınavı Gerçekleştirildi

Diyanet Akademisi Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde "Hüsn-i Tilavet Kursu" kursiyer seçme sınavı yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur'an Kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Dini Yüksek / Dini İhtisas Merkezlerinde 24 hafta süreli "Hüsn-i Tilavet Kursu" düzenlenecek. Diyarbakır il ve ilçe müfütülükleri bünyesinde görev yapan din görevlileri, 15 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olan "2024 yılı "Hüsn-i Tilavet Kursu" na katılabilmek için Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde düzenlenen kursiyer seçme sınavına katıldılar. Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Sayın Mehmet Deniz başkanlığında yapılan sınavda Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Sayın Mehmet Demir ve Eğitim Görevlisi Sayın Mustafa Şeker komisyon üyesi olarak görev aldı.