27.02.2024

BERAT KANDİLİ İDRAK EDİLDİ

MERKEZ SELAHHİTTİN EYYÜBİ CAMİİ'NDE BERAT KANDİLİ İDRAK EDİLDİ

Diyanet Akademisi Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezimiz tarafından hazırlanan Berat Kandili Özel Programı, Merkez Selahattin Eyyubi Camii'nde büyük bir çosku ve heyecanla idrak edildi.

Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla hazırlanan programda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Üç ayların ikincisi olan şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandili nedeniyle yatsı namazından sonra gerçekleştiren program, Selahattin Eyyübi Camii Muezzin Kayyımi Muhammed Aslan'ın Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akademi merkezimiz kursiyerlerinin okuduğu Mevlid-i Şerif ve Türkçe, Kürtçe ve Arapça söylenen ilahilerin ardından, İhtisas Merkezi müdürümüz Sayın Dr. Bahadır Opus tarafından günün önemine binaen gerçekleşirilen sohbetin ardından yapılan dua ile son buldu.

Bu kutlu gecede Akademi merkezimiz tarafından düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren halkımıza teşekkür eder, Berat Kandilinin âlemi İslam'a ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz ederiz.