16.01.2024

1. DÖNEM ADAY DİN GÖREVLİLERİ MEZUNİYET TÖRENİ

Diyanet Akademisi Başkanlığı Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde 05.06.2023 tarihinden itibaren eğitim gören Aday Din Görevlisi kursiyerlerimiz, yaklaşık 8 ay süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldular. Mezun olan 213 kursiyerimiz için 12 Ocak 2024 Cuma günü mezuniyet töreni düzenlendi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Musab b. Umeyr Konferans Salonu’nda yapılan mezuniyet törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Mehmet Şükrü Kılıç, Diyanet Akademisi Müdür V. Mehmet Deniz, Tunceli Müftüsü Şevket Dilmaç, Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, İlçe Müftüleri, Eğitim Görevlileri Hocalarımız, ihtisas kursiyerleri, personel, Aday Din Görevlisi kursiyerlerinin aileleri ve çok sayıda davetçi hazır bulundu.

Mezuniyet töreni, Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından programın açılış konuşması Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdür V. Sayın Mehmet Deniz tarafından gerçekleştirildi.

Deniz konuşmasında şunlara değindi; “Diyanet Akademisi Kanunun çıkarılmasında ve bu eğitim yuvasının faaliyete geçmesinde büyük emekleri olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza,Dini Yüksek ihtisas merkezimizden her türlü desteğini esirgemeyen Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza, Diyanet Akademisi Başkanımız ve çalışma arkadaşlarına, Dini Yüksek ihtisas merkezimizin bulunduğu konuma gelmesinde büyük emekleri olan eski müdürümüz Sayın Fatih Çatmakaş Hocamıza, Camileri bize tahsis eden değerli İl Müftümüz Sayın Celal Büyük müftümüze, eğitim görevlisi hocalarımıza, idari personelimize ve diğer çalışma arkadaşlarımıza şahsım ve kurumumuz adına şükranlarımı arz ediyorum. ” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Sayın Celal Büyük, gelinen eğitim sürecinin kazanımlarının unutulmaması gerektiğini belirterek aday din görevlilerine nasihatlerini dile getirdi

Kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Mehmet Şükrü Kılıç, akademi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mezuniyet töreni, musiki korosunun ilahi dinletisi ardından mezun olan kursiyerlerimizden ilk üçe girenlere hediye takdimi ile devam etti. Tören mezun olan Aday Din Görevlilerimizin hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.