14.09.2021

Prof. Dr. ALİ ERBAŞ'TAN İHTİSAS MERKEZİMİZE ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ne ziyaret

Hafızlık icazet merasimi vesilesiyle  Diyarbakır'a gelen Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'mizi ziyaret etti.

Programa Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı  Hafiz Osman Şahin,  Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, ilçe müftüleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetçi  katıldı.

İhtisas Merkezi Mus’ab B. Umeyr Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Kur’an ve Kırâat Öğretmeni Sadık Doğan’ın Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İhtisas Merkezi Müdürümüz Sayın Fatih Çatmakaş, ihtisas merkezimizin kurulduğu günden bugüne nasıl gelindiğini ve bu süreçte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı s Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş şunları dile getirdi:

• ihtisas eğitimlerinin başkanlık bünyesinde yapılan en

önemli faaliyetlerden olduğunu belirtti.

• Din eğitimi olmadan din hizmeti olmayacağını ifade

eden Erbaş, ihtisas merkezinden mezun olacaklardan öğrendikleri dersleri unutmamalarını, her hocadan öğrendiğini bir "talebe grubu" ve ders halkaları oluşturarak öğretmelerini istedi.

İfade eden Erbaş, "Eğer irşada dönüştürmeyeceksek aldığımız eğitimin, ilmin hiçbir önemi yok." ifadesini kullandı.