01.09.2023

Abdulhakim YILMAZ

1985 yılında Adana/Tufanbeyli'de doğdu. İlkokul,ortaokul,lise eğitimini ve hıfzını Adana/Kozan’da tamamladı. İstanbul Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursu’nda hıfzını tekrar ederken muhtelif hocalardan talim, sarf-nahiv, fıkıh, hadis, tefsir dersleri okudu.

2006 yılında Mısır/Kahire’de makamat ve kıraat üzerine eğitimler aldı. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Konya/Derebucak ilçesinde imam-hatip olarak göreve başladı. 2009-2016 yılları arası İstanbul/Sarıyer, Kayseri/Talas ve İstanbul/Üsküdar’da imam-hatip olarak görev yaptı.

İstanbul/Beyazıt’ta Ender Doğan, Eyüp’te Habil Öndeş hocalardan musıki dersleri aldı ve İstanbul Müftülüğü Türk Tasavvuf Musıkisi Topluluğu bünyesinde görev yaptı. Yine İstanbul/Üsküdar’da Fatih Çollak ve İstanbul/Beyazıt’ta Ramazan Pakdil hocalardan Ta’lim ve Tilavet, İstanbul/Fatih’de Ali Şahin hocadan Kıraat-i Aşere dersleri aldı.

2016 yılında Kayseri’de Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan, Prof.Dr. Kemal Atik hoca riyasetinde yürütülen, Aşere-i Takrib kursunu başarıyla tamamladı. 2016-2021 yılları arası  Kayseri/Melikgazi’de Hafızlık Proje İmam-Hatip’te Kuran Kursu öğreticisi, Adana/Çukurova’da Kuran Kursu öğreticisi ve kurs idarecisi, Adana İl Müftülüğü bünyesinde açılan Tashih-i Huruf Kursu’nda da öğretici olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 2019 yılında Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Tefsir/Kıraat alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2020-2021 yılları arası Mersin İslami İlimler Fakültesinde 2 yıl Kur’an-ı Kerim dersleri verdi. 2017 yılında yurtdışı görevi kapsamında Bosna Hersek’te 1 ay, 2021-2023 yılları arası Almanya Stuttgart’ta ve Dortmund’da 2 yıl görev yaptı. 2023 yılında Başkanlığımız bünyesinde açılan Kur'an-ı Kerim Eğitim Görevliliği sınavında başarı göstererek Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne Eğitim Görevlisi olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Abdulhakim YILMAZ, Arapça ve Almanca bilmektedir.