01.08.2022

Mustafa ŞEKER

1989 yılında Diyarbakır'da doğdu. 2004-2008 yıllarında merkez Diyarbakır İmam Hatip lisesinde öğrenim gördü. 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde İlahiyat Önlisans bölümümden mezun oldu. 2011 yılında İmam-Hatip'lik görevine başladı. 3 yıl Silvan ilçesi, Büyük Çeşme Camii'nde görev yaptıktan sonra Diyarbakır Merkez Cebeli Nur Camii'ne tayini çıktı. Bediüzzaman Camii ve İmam Şafii Camii'lerinde görev yaptı. 2012 yılında Dicle Üniverisitesi İlahiyat Fakültesine başladı ve 2016 yılında mezun oldu. Diyarbakır İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Proje Koordinatörlüğü ve İl Müftülüğü İlahi Korosu Şefliği görevlerini üstlendi. 2020 yılında Kuran Kursu Öğreticiliği'ne atandı. 2022 yılında Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezine, Dini Musiki Öğretmeni olarak ataması yapıldı. Şeker 2023 yılında Eğitim Görevlisi sınavını kazanıp Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ne Musiki hocası olarak atanmıştır. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Şeker, İhtisas Merkezimizde görevine devam etmektedir.