01.08.2022

Abdulvahit YIKILMAZ

1966 yılında Diyarbakır Silvan ilçesinin Kürişa köyünde doğdu. İlkokulu Bismil ilçesi Mezrê ve Yukarıdolay (Fetla jor) köyleri ile Silvan ilçesinde okudu (1980), orta ve lise tahsilini Silvan'da tamamladı (1987). Bunun yanında Diyarbakır bölgesinde bulunan medreselerde başta babası Molla M. Said Tâxıkî (el-Amidî) olmak üzere farklı hocalardan Arapça ve İslamî ilimler alanında dersler aldı. 1990 yılında Diyarbakır İmam Hatip Lisesinde dışarıdan fark dersleri sınavına girerek İmam Hatip Lisesi diplomasını aldı.

Diyanet teşkilatında İmam-Hatip olarak Mersin Gülnar ilçesi (1992-1995), Mersin Doruklu köyü (1996-1997), Gaziantep Şehitkamil Günbulur köyü (1998-2000) ve Diyarbakır Alipınar Camii'nde (2001-2007) görev yaptı. 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakülteden mezun oldu. Aynı yıl kursiyer olarak katıldığı Konya Selçuklu Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 2010 yılında 18. Dönem olarak mezun oldu. Bu arada Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku dalında (daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değişmiştir.)

Yüksek Lisansını “Şeyh Fethullah El-Verkânisî’nin Fıkhi Yönü Ve Fetvalarının Tetkiki” başlıklı teziyle bitirdi. İhtisastan sonra iki yıl Diyarbakır Bağlar Sıddik-ı Ekber Camii İmam Hatibi ve Diyarbakır Bağlar Çelebi Eser Bölge Yatılı Kuran Kursu Öğreticisi olarak görev yaptıktı. 2012 yılında vaiz olarak atandı ve Diyarbakır Cezaevi Vaizi olarak göreve devam etti. 2013 yılında Eğitim Görevlisi sınavına girerek Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı. Burada bir yıl görev yaptıktan sonra 2014 yılında açılan Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak göreve devam etmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.