05.11.2018

Tashih-i Huruf Kursu Başladı

2018-2019 Eğitim Yılı Tashıh-ı Huruf Kursu Başladı.
           Başkanlığımızca, özellikle Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, 6 ay süre ile “Tashih-i Huruf Kursu (Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Kursu) 05.11.2018 tarihinde Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen açılış programı ile başladı.
           Programa Sayın Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Fatih ÇATMAKAŞ, İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR, Kayapınar İlçe Müftümüz Mehmet Sırrı ŞIK, Bağlar İlçe Müftüsü Hasan YARDAK ve eğitim görevlilerimizin de hazır bulunduğu program, Tashıh-ı Huruf Kursu kursiyerlerinden Mehmet Emin MÜLAYİM'ın Kur'ân-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İhtisas Merkezi Müdürümüz Fatih ÇATMAKAŞ ve İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR, günün önemine binâen bir konuşma yaptılar. Programın sonunda kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çekildi.