22.05.2017

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI Prof.Dr.MEHMET GÖRMEZ DİYARBAKIR'DA

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI Prof.Dr.MEHMET GÖRMEZ  DİYARBAKIR'DA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın Fethinin yıldönümü vesilesiyle geldiği peygamberler ve sahbeler şehri Diyarbakır'da, İl Müftülüğü hizmet binası başta olmak üzere bir dizi açılış yaptı.
İçinde sosyal ve kültürel alanlarının da olduğu, altı binadan oluşan kompleks halinde düzenlenen Diyarbakır İl Müftülüğü, 300 öğrenci kapasiteli Bölge Kız Kur'an Kursu, Çınar İlçe Müftülüğü hizmet binası ve Kur'an Kursu açılış programlarına katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bugün sadece Diyarbakır için değil, sadece Türkiye için değil, topyekûn Anadolu İslam medeniyeti tarihi için önemli bir gün. Bugün Diyarbakır'ın surlarını, kapılarını ve gönüllerini sevgili Peygamberimizin insanlığa getirdiği rahmet mesajına açtığı tarihin 1378. yıl dönümü. Bugün Diyarbakır'ın 1378 yıl önce, Peygamberimizden yedi yıl sonra gönüllerini, surlarını, kapılarını İslam'a, İslam’ın rahmetine, Kuran'a, imana açtığı gün. Bugün sadece Türkiye için değil, İslam ümmeti için önemli bir gün" dedi.